Hem » Viktväst
 

Viktväst

Handla Viktväst på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Viktväst billigt online.

Har du någonsin tränat med en viktväst på dig? Då vet du hur effektivt det är och hur mycket mer du får ut av din träning. Om du inte har gjort det tidigare så är det definitivt tid att testa nu. En viktväst går att köpa i flera olika vikter, så oavsett vilken vikt du har tänkt dig så kan du hitta en lämplig väst.

 

Equalizer Bars

Equalizer Bars
899 kr

Sissy Squat

Sissy Squat
2 990 kr

Viktväst 3kg

Viktväst 3kg
379 kr

Viktväst Camouflage 20kg

Viktväst Camouflage 20kg
1 290 kr

Viktväst 1,25-10kg

Viktväst 1,25-10kg
849 kr
 

När används en viktväst

Vilken typ av träning är då mest lämplig för den som vill träna med viktväst? Det vanligaste är att man använder en sådan vid löpning, powerwalk eller styrketräning men det förekommer även av olika anledningar att de används vid olika lagsporter för att öka belastningen.

Viktväst

Vad är då fördelen med att träna med viktväst? När du använder en sådan ökar belastningen på dina muskler, det blir en form av överbelastning. Musklerna anpassar sig dock till nya situationer och de kommer jobba för att anpassa sig även till detta. Detta innebär att du får bättre resultat och ofta kan resultatet ses snabbare vilket är positivt. Det är dock viktigt att tänka på skaderisken och göra vad du kan för att minska den. Det innebär att du inte ska slänga på dig den tyngsta viktväst du kan hitta, det första du gör. Du ska istället skaffa en viktväst med vikter som går att lägga till och ta bort. Om du till exempel köper en viktväst med en maxvikt på 30 kg så innebär inte det att du ska börja träna med 30 kg direkt. Istället bör du börja med den lägsta möjliga vikten och låta kropp och muskler vänja sig successivt. Du kan sedan lägga till fler vikter när musklerna vant sig vid utgångsläget och sedan trappa upp efter hand. Överbelastningar i tidigt skede kan göra att du blir skadad och inte kan träna på länge, vilket naturligtvis är något du vill undvika. Se därför till att använda din nya viktväst på ett klokt och genomtänkt sätt.

Vid stort krav på prestation

Vissa yrkesgrupper ställs med jämna mellanrum inför tuffa situationer som ställer höga krav på den fysiska prestationsförmågan. Det handlar till exempel om brandmän och militärer. Det är därför viktigt att de som arbetar inom dessa yrkesgrupper håller igång och har en riktigt bra fysik, och det är vanligt att dessa tränar med viktväst, helt enkelt för att öka prestationsförmågan.

Samma sak gäller för övrigt många elitidrottare. Inom sporter som friidrott och kampsport är det bland annat vanligt att träning bedrivs med viktväster, också det för att öka prestationsförmågan och få ut så mycket som möjligt av varje träning. Det gäller att prestera på topp när det är tävling och därför gäller det att bygga upp styrkan och uthålligheten på ett bra sätt dessförinnan.

Vad kostar en viktväst

När ett inköp ska göras, oavsett vad det handlar om för produkt, är priset alltid intressant. Så är förstås även fallet när det handlar om inköp av en viktväst. Det är dock svårt att sätta ett exakt pris eftersom det finns stora variationer mellan olika västar. Vilken vikt du är ute efter och vilken butik du går till hör till de faktorer som avgör vad priset hamnar på. Vanligtvis går det att få tag på en väst med en maxvikt på 10 kg för cirka 1000 kronor. Priset för en viktväst med en maxvikt på 30 kg kan gå att köpa för cirka 1500 kronor men vissa modeller kostar mer än så, även om maxvikten är densamma. Materialet på västen hör också till de faktorer som kan vara med och styra priset.

Vart köper man en viktväst

En annan intressant fråga är naturligtvis vart du kan vända dig om du vill köpa en viktväst. Det är ju inte en produkt som går att hitta i närmaste närbutik precis, men det finns inte desto mindre gott om butiker som säljer den här typen av träningsutrustning. De flesta sportbutiker kan hjälpa dig om du vill köpa en sådan, och på nätet finns det ett flertal butiker som fokuserar på träning och träningsutrustning och de brukar tillhandahålla ett brett och bra utbud av viktvästar.

Att besöka olika webbutiker och se vad de har att erbjuda är troligtvis det bästa sättet att hitta en bra viktväst. Där är det nämligen enkelt att jämföra priser och produkter och det finns också gott om information att hämta om de olika produkterna. En annan fördel med att shoppa online är att det finns omdömen och recensioner att ta del av, som lämnats av andra köpare. Det är alltid intressant att ta del av ärliga åsikter innan man köper något, eftersom det då är lättare att skilja en bra produkt från en dålig. De flesta produktbeskrivningar är utformade på ett sätt som får läsaren att tro att just den produkten är den bästa som finns att köpa, men det är inte alltid med sanningen överensstämmande. Just därför blir ärliga utlåtanden från andra köpare till väldigt stor hjälp.

På nätet går det också att hitta gott om övningar som kan utföras med viktväst. Varje övning ger mer när en väst används, förutsatt att västen används på rätt sätt och med lämplig vikt. Att överanstränga sig i ett tidigt skede av träningen är inte bra och det gäller därför att trappa upp intensiteten och vikten på sikt. Det är bättre att gå ut lugnt och öka på kontinuerligt, för ett bättre och mer hållbart resultat.

Naturligtvis behöver inte all träning ske med viktväst bara för att du har köpt en sådan. Du kan varva träning med vikter med annan träning. Ibland kanske du vill ha västen på när du är ute på löprunda, medan du andra gånger hellre lämnar den hemma. Känn ingen press att du måste använda den hela tiden utan hitta ett bra träningsupplägg som passar dig. Om du känner dig osäker eller vill ha hjälp att lägga upp ett bra schema finns det oftast någon personlig tränare i din hemkommun som kan hjälpa dig med en konsultation, där ni kan gå igenom hur du bäst bör träna för att prestera så bra som möjligt och givetvis må så bra som möjligt.