Meny Stäng

Trick sparkcykel

Även vuxna kan använda den

En trick sparkcykel är naturligtvis inte bara för barnen. Du som vuxen kan ha mycket roligt med en sådan och så länge du inte väger mer än den angivna maxvikten så kan du också roa dig med att träna diverse tricks. Du kommer snart upptäcka att det är otroligt roligt och faktiskt även ganska spännande. Balansen förbättras givetvis ju mer du tränar och med tiden, när vanan kommit, kommer du troligen också våga dig på allt mer utmanande tricks, och förmodligen också behärska dem allt bättre.

Sparkcykel

Att tricksa och åka på en trick sparkcykel är något du och ditt barn kan göra tillsammans med stort nöje. Det kan förbättra er relation ytterligare eftersom ni får ett gemensamt intresse. Ni kan också utmana varandra på det ena tricket efter det andra. Det blir så mycket roligare om ni är två, men naturligtvis behöver det inte alltid vara så att du och ditt barn gör detta gemensamt. Visst kan det vara roligt ibland, men ganska ofta vill förmodligen han eller hon gärna sparkcykla med kompisarna också. Många barn har en sparkcykel. Vissa har en trick sparkcykel, andra en lite enklare modell. Oavsett vilken modell de har så kan dock kvarterets alla barn samlas med sina sparkcyklar, åka runt, prata och ha roligt. På somrarna är det vanligt att man ser ett helt gäng barn i olika åldrar åka runt på sparkcyklar och naturligtvis ska även din son eller dotter kunna göra dem sällskap i sommar.

Vart köper man en trick sparkcykel

Om du börjar känna dig övertygad om att du ska köpa en trick sparkcykel till ditt barn så blir förmodligen nästa naturliga fråga vart du hittar en sådan. Det är en bra fråga, men att hitta en sådan sparkcykel kommer inte att bli några problem. De finns nämligen i många olika butiker och det är väldigt enkelt att hitta dem, inte minst på Internet.

Enklaste sättet att hitta en trick sparkcykel är att gå in på webben och besöka en prisjämförelsesajt. Där hittar du dels de olika modeller som finns samt priser på olika webbutiker. Du kan på så sätt snabbt och enkelt jämföra vad de olika sparkcyklarna kostar i de olika butikerna och på så sätt enklare komma fram till vilken butik du ska beställa sparkcykeln från. Tänk dock på att det billigaste alternativet inte alltid blir billigast totalt sett. Om du ska beställa från en webbutik bör du även tänka på att det kan tillkomma frakt. Titta därför på totalsumman av produktpris, frakt och eventuella övriga avgifter, eftersom det totalpriset kan visa sig bli högre än hos en annan butik, där priset på produkten är lite högre men där frakten ingår. Det gäller att vara en klok konsument och tänka till lite extra för att spara en slant här och där.

Att tänka på vid användning av en sparkcykel

Oavsett om du eller ditt barn har en trick sparkcykel eller en enklare variant så finns det några saker som är bra att tänka på. För det första är det viktigt att tänka på att farten kan bli ganska hög när man åker sparkcykel, vilket osökt för tanken till skydd och hjälm. Att ha hjälm på sig när man åker sparkcykel är faktiskt inte alls någon dum idé. Risken att det tar stopp när man åker över en vägbula eller annat farthinder, eller kanske bara råkar köra på en sten, är ganska stor. Att då åka utan hjälm kan bli ett dyrköpt misstag eftersom man kan slå sig rejält även på sparkcykel. De flesta låter inte sina barn cykla utan hjälm och även om lagkraven kan se annorlunda ut för sparkcykel så är det klokt att tillämpa samma regler för barnen även när de åker sparkcykel. Det är för övrigt inte bara huvudet som kan skadas om man ramlar med sparkcykel. Det kan göra rejält ont i knän och handleder vid ett eventuellt fall och för att minimera skadorna kan det vara bra att ha handledsskydd och knäskydd. På så sätt kan man med lite tur slippa handledsbrott och stora skrapsår på knäna även om det givetvis aldrig går att skydda sig helt.

Vidare är det naturligtvis bra att fundera över vart det passar bäst att använda sparkcykeln. Om du eller ditt barn vill träna på nya tricks kan det vara en klar fördel att göra det på en slät yta. Asfalt eller en träningsramp eller plan kan vara betydligt bättre att åka och träna på, än en grusväg, gräs eller ännu mer komplicerad terräng. Risken att ramla är naturligtvis också mindre om man åker med sparkcykeln på en slät yta. Det går dock att komma upp i högre hastigheter när man åker på exempelvis asfalt, så det gäller att tänka efter lite under färdens gång.

Rent allmänt kan sägas att en trick sparkcykel kommer vara till stor glädje, förmodligen för flera familjemedlemmar, och för balansen är det som redan nämnts ett riktigt bra träningsredskap. Det är snart dags för skolavslutning och varför inte överraska din dotter eller son med en ny sparkcykel lagom till sommarlovet? Den kommer garanterat komma till användning ofta under lovet och den kommer med stor sannolikhet bli mycket uppskattad av mottagaren. Kanske får du låna den ibland och själv upptäcka hur mycket roligt man kan ha med denna lilla pryl. Lätt att förvara är den också, så du behöver inte bekymra dig för att den ska ta upp stor plats i din trädgård.