Trappmaskin

Handla Trappmaskin på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Trappmaskin billigt online.

Budskapet att det är viktigt att röra på sig tycks ha gått hem på bred front. Allt fler bryr sig om sin kropp och sin hälsa, och börjar motionera. Vi ser en tillströmning till gym och träningslokaler, men framför allt är det fler och fler som promenerar, joggar och springer för att få en bättre kondition. Och för den som tidigare varit stillasittande är regelbundna promenader ett bra sätt att stärka både hälsan och välbefinnandet. Men, i samband med att man orkar mer vill man gärna prova på andra former av träning, kanske för att utnyttja andra muskler eller helt enkelt bara för att bli rörligare och starkare. Många skaffar också något träningsredskap att ha hemma, så att man kan träna även om det är otjänlig väderlek, eller när man bara har korta stunder att avsätta för träning.

 

Ministep

Ministep
799 kr

Sole SC 200

Sole SC 200
7 490 kr

Climbmill Stairmaster

Climbmill Stairmaster
39 999 kr

StepCross

StepCross
3 490 kr

Ministepper S10

Ministepper S10
1 199 kr

Corestep 360

Corestep 360
999 kr

Max Trainer M3i

Max Trainer M3i
13 990 kr

Max Trainer M5i

Max Trainer M5i
14 990 kr

Champions Ladder Exclusive

Champions Ladder Exclusive
62 400 kr

Max Trainer M7

Max Trainer M7
16 999 kr

Hiit Trainer

Hiit Trainer
12 990 kr
 

Träna med en trappmaskin

De vanligaste redskapen för hemmabruk är motionscykel och promenadband. Och det är klart att om man vill ha samma träning inne som ute är dessa maskiner ett bra val. Men, den som vill träna andra, eller fler, delar av kroppen för att få en mer allsidig träning bör istället titta på redskap som trappmaskin, eller stepmaskin som den också kallas. Trappmaskinen simulerar rörelsen när man går i trappor och den ger en bra och effektiv träning av, i första hand, stjärt- och lårmusklerna. Men, naturligtvis är det också en konditionsträning som är bra för hjärta och lungor.

Träna med trappmaskin.
Vi uppmanas ju till motion i vardagen, som att ta trapporna istället för hissen. Och med en trappmaskin hemma kan du få denna träning även om du väljer hissen på jobbet för att spara tid. Det fina med att ha en träningsmaskin i hemmet är att du kan träna helt på dina egna villkor. Det är ju så lätt att hitta ursäkter, som att det regnar ute, är för kallt eller för mörkt.

En träningsmaskin hemma

Eller att du inte har tid att ge dig ut på en löprunda eller att lägga några timmar på gymmet. För många rinner det där med träning helt enkelt ut i sanden eftersom det är så mycket i vardagen som påverkar möjligheten att träna. Men, när du har en träningsmaskin hemma behöver du inte bry dig om ifall det är kallt, varmt, regn, snö eller mörkt ute. du kan träna och hålla dig varm och torr oavsett. Och framför allt kan du inte skylla på att du inte har tid. För med trappmaskinen hemma kan du lägga in ett litet träningspass då och då mellan andra aktiviteter. Du behöver inte köra ett träningspass på en timme om du har ont om tid. Det fungerar lika bra att trampa på i några kortare pass. Huvudsaken är ju att du rör dig och tränar alls, eller hur?

Trappmaskin är ett mycket bra redskap

Trappmaskinen är alltså ett mycket bra redskap för att bygga upp kondition och benstyrka. Men det är också en kaloriförbrännare av rang, så om du har viktminskning som mål är detta ett bra redskap att välja. Det kanske inte är den roligaste formen av träning, men en trappmaskin är ett utmärkt redskap för att få in extra motion och kaloriförbränning i vardagslivet. Väljer du en av de mindre modellerna kan du till och med gå ner i vikt under tiden du tittar på tv.

Det finns många olika modeller och varianter av trappmaskiner, men vi delar i huvudsak in dem i två olika kategorier: små trappmaskiner utan handtag och större med handtag.

En liten trappmaskin tar inte mycket plats alls, och du skjuter lätt in den under sängen när du inte använder den. Denna stepmaskin är förstås lite enklare, men är ett utmärkt alternativ för dig som inte har plats för, eller vill ha, en stor skrymmande träningsmaskin stående. Det smidiga formatet och den lätta vikten gör också att du kan ta med dig träningsmaskinen runt i huset och träna där du är för tillfället. Detta gör att du kan träna medan du gör annat, eller mellan andra aktiviteter, och alltså kan ta vara på möjligheterna till vardagsmotion på ett enkelt sätt. en liten trappmaskin är relativt billig och priserna ligger på från cirka 700 upp till 1500 kronor, beroende på modell och funktionalitet.

Större trappmaskiner

De större trappmaskinerna har handtag och påminner om en crosstrainer i både utseende och funktion. Detta är träningsmaskinen för dig som är lite mer avancerad i din träning och som har plats för en rejäl träningsmaskin. Dessa träningsmaskiner finns i en bred prisskala, med priser på allt från 2000 kr till 25 000 kr. den stora variationen i pris beror på många faktorer, som byggkvalitet, funktioner, specialfunktioner, stabilitet och märke. I denna grupp hittar du trappmaskiner med träningsdatorer och musikspelare. Såna maskiner som du hittar på gymmet, men nu också kan ha hemma. För den som vill träna armarna också, men inte vill ha en stor trappmaskin med handtag finns också en variant där man fäster gummiband med handtag i en mindre trappmaskin.

Trappmaskinerna, stora som små, består oftast av två plattor som du står på och trycker ner med fötterna, växelvis, efter varandra. Precis samma rörelse som när du går i trappor, med andra ord. Du kan ställa in motståndet för att få just den träning du vill ha. på de enklare modellerna ställer du in motståndet med en ratt, medan de mer avancerade, datoriserade maskinerna ställs genom att trycka på knappar. På de större modellerna finns ofta funktioner som räknar ut din kaloriförbrukning och liknande vilket förstås uppskattas av alla som vill ha koll på sin träning. Här kan du också se hur länge du har tränat, och om du tränar med maximal fettförbränning.

En liten trappmaskin

De små trappmaskinerna, som också kallas ministepper, ger också en effektiv träning av balansen eftersom du inte har några handtag att luta dig mot. Liten, smidig och billig är ministeppern ett utmärkt alternativ för alla som vill ha bra träning i vardagen, och inte minst för den som vill gå ner i vikt, men som inte bygger upp ett eget hemmagym. De större modellerna är för dig som utöver träningen vill ha koll, och som vill ha fler inställningar och mer varierad träning.