Träningsbänk

Handla Träningsbänk på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Träningsbänk billigt online.

Allt fler inser vikten av att träna och röra på sig. Och eftersom många av oss har ett stillasittande jobb behöver vi träna aktivt för att behålla hälsan och må bra. För den som inte rört på sig tidigare är, exempelvis, regelbundna promenader ett bra sätt att komma igång. Men allteftersom konditionen och orken blir bättre vill man gärna prova andra träningsmetoder och få en mer allsidig träning. Det innebär att många som inte alls brytt sig så mycket om sin kropp skaffar träningsredskap för att kunna träna hemma.

 

Träningsbänk 150 TC

Träningsbänk 150 TC
1 499 kr

Träningsbänk Inspire FT1

Träningsbänk Inspire FT1
2 990 kr

Träningsbänk XF 80

Träningsbänk XF 80
4 770 kr

Träningsbänk Flat Bench Silver

Träningsbänk Flat Bench Silver
1 290 kr

Träningsbänk Premium FID

Träningsbänk Premium FID
2 649 kr

Träningsbänk Flat Box Bench

Träningsbänk Flat Box Bench
1 990 kr

Träningsbänk X3

Träningsbänk X3
4 000 kr

Träningsbänk AB Crunch

Träningsbänk AB Crunch
4 299 kr

Träningsbänk Home FID

Träningsbänk Home FID
1 490 kr

Träningsbänk Silver I

Träningsbänk Silver I
1 999 kr

Träningsbänk WeightBench

Träningsbänk WeightBench
1 199 kr

Träningsbänk Power Bench

Träningsbänk Power Bench
2 990 kr

Träningsbänk Combo IPF

Träningsbänk Combo IPF
14 990 kr

Träningsbänk Weider Pro 490

Träningsbänk Weider Pro 490
4 990 kr

Träningsbänk paket CROSSFIT

Träningsbänk paket CROSSFIT
11 990 kr

Träningsbänk paket BÄTTRE

Träningsbänk paket BÄTTRE
8 990 kr

Träningsbänk Weight Bench

Träningsbänk Weight Bench
1 790 kr

Träningsbänk Spyder 2.0

Träningsbänk Spyder 2.0
4 990 kr
 

Skaffa en träningsbänk hemma

För att ha träningsredskap hemma innebär att man inte kan skylla på dåligt väder, isigt underlag eller mörka vinterkvällar för att komma undan. Hemma kan man träna oavsett väder, och det bästa av allt är att man kan smyga in ett träningspass när det passar. Om tiden är knapp kan man alltid köra ett kort pass mellan andra aktiviteter, och en kvart då och då kan alla avsätta. Inte ens tidsbristen är ett skäl för att avstå träningen alltså.

Men, sen finns det förstås många som inte alls försöker komma undan eller hittar på annat att göra, utan som verkligen lägger ner mycket tid och energi på att hålla sig i trim. Och för dem är det helt självklart att skaffa maskiner och redskap för träningen.
Träna med en träningsbänk

Redskap för träning

De träningsredskap vi oftast ser i hemmen är motionscyklar och gåband. Det är inte så konstigt eftersom just dessa maskiner ger samma typ av träning som man får när man tar en promenad eller en cykeltur ute. Det känns helt enkelt som träningsformer man kan klara av även om man inte är van att träna med redskap och maskiner. Men, det betyder inte att man måste vara proffs, eller ens särskilt avancerad, för att använda andra redskap vid träningen. Att cykla och gå är bra för konditionen och framför allt är det ett bra sätt att komma igång att röra sig. Men, det är ju också bra att använda andra muskelgrupper och testa andra former, speciellt när man vill hålla sig i bra trim.

För alla som vill öka sin styrka är en träningsbänk ett ypperligt redskap. Många tror att en träningsbänk enbart är till för gymmet där de stora grabbarna tränar styrkelyft. Men, så är det givetvis inte alls. En träningsbänk ger dig möjlighet att träna styrka på din nivå, och du behöver inte vara varken avancerad eller stark. Det är ju just för att bli stark du tränar, eller åtminstone starkare. Och det betyder att du startar från den nivå just du befinner dig på. Träningsbänken är alltså inte bara till för de som kan, den ger alla möjlighet att träna på ett bra sätt.

Det finns olika typer av bänkar och för den som inte är så insatt kan bara valet kännas som en nästan oövervinnerlig uppgift. Det finns fasta bänkar och ställbara, och bänkar i olika storlekar och modeller. Vilken ska man välja egentligen?

Det som avgör vilken bänk som är bäst för dig är de intentioner du har med din träning. Svara på följande frågor så får du en fingervisning om vilka träningsbänkar som är aktuella för dig:
  • Vilka krav ställer du på kvaliteten?
  • Hur stora vikter ska bänken klara?
  • Vilka funktioner vill du ha?
  • Hur mycket är du beredd att betala för din träningsbänk?
Den allra viktigaste frågan är nog hur stor vikt bänken ska klara. Du vill ju förstås inte att bänken ska rasa ihop när du kör hård träning. De billigaste träningsbänkarna, som du hittar i lågprisvaruhusen, kan verka lockande men titta noga på viktangivelserna. De billigaste bänkarna tål oftast inte särskilt stora vikter. De är oftast inte heller av så hög kvalitet, vilket ökar risken för olyckstillbud och skador. Man ska givetvis inte betala mer än nödvändigt, men billigt är inte alltid bra. Ska du köpa billigt gäller det att ta reda på alla specifikationer så du vet att bänken motsvarar dina krav och önskemål.

Naturligtvis måste du kolla specifikationerna även när du köper en dyrare bänk. Även om kvalitet och tålighet generellt sett är högre på dyrare produkter gäller det förstås att kolla att just den bänk du valt håller måttet. Tänk också på att den vikt som anges på en viss träningsbänk avser den sammanlagda summan av din egen kroppsvikt och vikten på de hantlar och stänger du använder. Om maxvikten ligger på 100 kg, vilket inte är helt ovanligt på de billigaste bänkarna, kan en person som väger 80 kilo alltså inte träna med mer än två 10-kilos hantlar.

Ställbar träningsbänk

Vilka funktioner du vill ha handlar främst om ifall du vill ha en träningsbänk som är ställbar eller en fast, plan bänk. Väljer du en plan bänk kan du få en stabil och kraftig bänk för ett betydligt lägre pris än om du väljer en ställbar bänk. Här handlar det mest om vilken typ av träning du vill använda bänken till. En plan bänk lämpar sig alldeles ypperligt som en statisk bänk i en bänkpressanordning, till exempel. Allra mest möjligheter till olika och varierade övningar får du förstås om du väljer en ställbar träningsbänk. Då kan du variera övningarna bara genom att justera lutningen på bänken och du har också möjlighet att utföra fler typer av övningar än om du har en fast bänk.

Men, som du vet med kreativitet och fantasi kommer man långt. Så egentligen har du möjlighet att utföra nästan vilka övningar som helst bara du har hantlar och tyngder hemma, och någon form av träningsbänk. Sedan är det upp till dig att lägga upp träningen på ett sätt som passar dig och din utrustning. Det finns, som sagt, träningsbänkar i alla prisklasser och om du inte tänker använda din bänk ofta och regelbundet är det förstås inte så frestande att lägga stora pengar på bänken. Och det går att få en billig träningsbänk om du nöjer dig med en enklare variant. Men, kompromissa inte med kvaliteten och tåligheten, eftersom det också är en fråga om säkerhet. Tänk på att det är både du och vikterna som tillsammans bildar den vikten som din träningsbänk måste tåla.