Träna insida lår

Att sätta samman ett bra träningsprogram med övningar för så många muskelgrupper som möjligt är inte helt okomplicerat. Vissa muskelgrupper är det enkelt att hitta övningar för, exempelvis biceps och triceps, men andra muskelgrupper är det inte fullt lika enkelt att hitta lämpliga förslag på övningar för. När du letar efter effektiva och lämpliga övningar kommer du troligtvis inse ganska snabbt att insida lår inte hör till de muskler som är enklast att hitta övningar för.

Det går dock, även om det kräver visst tålamod. Vi har därför samlat några olika övningar här, som är bra för dig som vill träna just insida lår. Det är dock viktigt att påpeka att en anledning till att just övningar för insidan av låren inte förekommer så ofta, är att just insida lår sällan kräver så mycket egen träning, eftersom det ofta är utsida lår och rumpa som är försvagade och behöver tränas upp. Viktigt att nämna är också att du inte kommer att lyckas åstadkomma ett thigh gap, det vill säga ett mellanrum mellan låren, genom att träna insidan låren. Tvärtom, blir låren kraftigare ju mer du tränar dem. Om du vill försöka minska omfånget är det istället så att du behöver minska ner på kalorier och fett, och äta sundare kost. Kom dock också ihåg att kvinnans naturliga former gör att det vanligtvis inte blir något mellanrum mellan låren.

träna insidan lår

Ridning stärker lårens insida

 
Om du trots allt vill träna lårens insida är ridning en perfekt träningsform. När du sitter i sadeln är det just insidan av låren som jobbar mest, då du som bekant behöver hålla dig kvar i sadeln. Under hela ridturen jobbar därför lårens muskler. Ridning är även ypperlig balansträning och hållningen kan förbättras rejält av ridning.
 
Utfallssteg åt sidan är också en övning som passar dig om du vill träna insida lår. Det är en enkel övning att utföra men kom ihåg att inte enbart ägna träningspassen åt den här typen av träning. Kombinera även styrkeövningar för andra muskelgrupper och ägna dig gärna åt konditionsträning, då även löpning och annan konditionsträning är väldigt bra just för insidan
låren.
 
Rumplyft med hälsning är en annan nyttig övning. Du lägger dig på rygg på golvet och lyfter sedan rumpan så högt som möjligt och spänner samtidigt sätet. Dra in magen och spänn den. När du når maxläget lyfter du ena armen uppåt i en hälsning och ser till att hålla rumpan och bäckenet stilla. Sänk sedan rumpan och vänd uppåt innan du fortsätter mot golvet. Repetera sedan med andra armen i hälsning och fortsätt på det sättet.
 
Att hoppa grodhopp kanske inte är något du har ägnat dig speciellt mycket åt i vuxen ålder men faktum är att du kan träna både lår, rumpa och bål genom att göra grodhopp framåt. Du hoppar framåt som en groda och tar i golvet, därefter gör du ett rejält upphopp bakåt. Du gör sedan om proceduren önskat antal gånger. Det här är både jobbigt, effektivt och roligt.
 

Ett enkelt redskap kan vara till hjälp

 
Om du äger ett gummiband, alternativt ser till att skaffa ett sådant, ökar antalet tillgängliga lårövningar rejält. Du kan då till exempel utföra en övning där du fäster gummibandet runt en lågt placerad, lämplig punkt och fäster andra delen av gummibandet runt din fot. Du jobbar sedan genom att föra benet inåt, i kors framför och bakom andra benet. Motståndet från gummibandet gör övningen verkligt effektiv.
 
Om du vill träna insida lår kan du även använda en handduk, en tröja eller en jacka som hjälpmedel. Pressa samman benen samtidigt som du har handduken, tröjan eller vad du nu har valt mellan låren och gör samtidigt rumplyft eller någon annan lämplig övning. På det sättet får musklerna på lårens insida jobba rejält samtidigt som du även tränar andra muskelgrupper.
 
Att införskaffa ett gummiband är generellt en god idé, eftersom det kan användas till väldigt många olika övningar för olika muskelgrupper. Även balansträning kan förenklas om du har tillgång till ett gummiband. Förutom att gummibandet kan användas till väldigt många olika övningar, är det också ett billigt redskap, vilket gör att du inte behöver lägga ut speciellt mycket pengar men ändå kommer ha stor nytta av det.
 

Konditionsträning en viktig del

 
Oavsett vilka muskler du vill träna mest, så är det viktigt att komma ihåg att även konditionsträning är oerhört viktig. Du kan träna upp konditionen med hjälp av cykling, simning, snabba promenader, löpning, aerobics eller gymnastik för att nämna några exempel och den här typen av träning gynnar samtliga muskelgrupper samtidigt som du förbättrar hjärtats och lungornas kapacitet. Kom också ihåg att träningen blir roligare om du ser till att variera den. Med det sagt ska du alltså inte fastna vid en och samma övning, utan variera och köra en mängd olika övningar. Om du dessutom hittar någon sport som du uppskattar så är det även lämpligt att ägna dig åt den någon eller några gånger varje vecka.

Kanske tycker du att lagsporter är roliga och skulle uppskatta att spela innebandy, fotboll eller basket någon gång i veckan, eller så kanske du gillar racketsporter och skulle vilja testa tennis eller badminton. Det finns oändligt många sporter och det finns garanterat någon som passar dig. Var inte rädd för att testa nya saker i vuxen ålder, utan ge de olika sporterna en chans och se vad du fastnar för. Kanske hittar du en ny hobby och nya vänner, samtidigt som du kan ge kroppen en ordentlig genomkörare. Naturligtvis hindrar inte det att du fortsätter köra ditt träningsprogram med övningar för insida lår, mage, rygg och alla andra delar av kroppen.
 
Kom också ihåg att äta bra mat. Undvik alltför mycket socker, drick inte läsk och ät inte godis i onödan. Ät inte heller för mycket snabbmat och försök att laga så sund och bra mat som möjligt och gör frukt och grönsaker till ett naturligt inslag i din kosthållning. Du kommer med stor sannolikhet att må betydligt bättre inom kort, om du gör både träning och bra mat till en del av din vardag.