Meny Stäng

Träna hela kroppen med rodd

Roddmaskiner är perfekta för alla som vill träna hela kroppen på ett så effektivt sätt som möjligt, eftersom de tränar både ben, höfter, armar, axlar och magmuskler på en och samma gång. Att hitta den rätta roddmaskinen för det egna hemmagymmet kan dock kännas svårare än att bestämma sig för att man vill ha en roddmaskin, eftersom det finns så otroligt många olika märken och varianter att välja mellan.

Träna hela kroppen med rodd

Genom att veta exakt vad det är du behöver, ökar chanserna för att du kommer hem med en variant som du är nöjd med radikalt. Här kommer några förslag på hur du tar reda på vad dina behov är:

Mät utrymmet där det är tänkt att din nya roddmaskin ska stå
Du vill trots allt inte att roddmaskinen ska vara allt för stor, eller stå i vägen för annat du har där hemma. Särskilt viktigt är det att man gör detta om man har begränsat med utrymme där hemma. Är det så, finns det dock ingen anledning att oroa sig allt för mycket, för det finns faktiskt väldigt små varianter att köpa också.

Sätt en budget och bestäm dig för vad roddmaskinen får lov att kosta
Den som vill kan nämligen spendera i princip hur mycket som helst på detta, men de flesta har trots allt inte en obegränsad budget, så bestäm dig för var din smärtgräns går, för att kunna gallra lite mellan alternativen. En billigare variant kan vara en billig trappmaskin.

Provsitt gärna de roddmaskiner du är intresserad
Om detta bara är möjligt. Allra viktigast är detta steg för den som är lite mer storvuxen, för då kan det vara så att vissa av alternativen faktiskt är för små.

Titta på vilken garanti du kan få på roddmaskinen
En bra garanti är ett bra kvalitetstecken och det är även bra för din egen sinnesfrid, för då vet du att du alltid har någon att vända dig till om något går fel. De flesta roddmaskiner har förvisso någon slags garantitid, men exakt hur lång den är, varierar alltså något.

Titta på vilka funktioner varje roddmaskin har
Finns det en hållare för din vattenflaska eller en annan dryck? Hur är det med träningsprogram? Kan du se hur många kalorier du bränner eller hur snabbt du ror? Roddmaskiner kan ha massvis med olika funktioner, och många av dem kan faktiskt vara riktigt trevliga att ha, men givetvis finns det ingen anledning att skaffa en roddmaskin som har överdrivet många funktioner som man ändå inte kommer att använda, då detta endast kommer att driva upp priset helt i onödan.

Läs mer om roddmaskiner här.