Meny Stäng

Situpsbänk

Fördelar med en situpsbänk

Nu kanske du undrar varför man inte helt enkelt kan göra situps på golvet som de flesta är vana vid? Det kan man naturligtvis göra och det är absolut inget fel i att göra det. Det finns dock många som tycker att detta är besvärligt och just därför kan en situpsbänk vara ett välkommet hjälpmedel. Om du av någon anledning har svårt att ta dig ner på golvet för att göra dina situps, blir det plötsligt betydligt enklare när det finns en bänk till hands. Många lider av ledproblem och begränsad rörlighet men vill ändå hålla igång och stärka magmusklerna. Då ska det naturligtvis vara möjligt att göra det, och en situpsbänk förenklar träningen rejält. Naturligtvis går det alldeles utmärkt även för andra att använda en sådan bänk. Fördelarna är många och effekten av träningen blir precis lika bra vilket givetvis är huvudsaken. Faktum är att träningen till och med kan bli mer effektiv, då det blir enklare att utföra varje övning till fullo med denna träningsbänk.

Skaffa dig en situpsbänk för effektiv magträning.

Inköpet ingen stor utgiftspost

Stora inköp är vanligtvis något som de flesta undviker om det är möjligt, men frågan är då huruvida ett köp av en situpsbänk verkligen är ett stort inköp? Faktum är att det går att köpa en situpsbänk för under tusenlappen vilket gör att det knappast kan betraktas som något stort inköp. En annan fördel är att den inte tar speciellt mycket plats, vilket gör att den kan förvaras i exempelvis en klädkammare när du inte behöver den. Du kanske inte har någon lust att ha dina träningsredskap stående framme till vardags, vilket är fullt förståeligt, men just detta redskap går med andra ord enkelt att flytta på och gömma undan.

I och med att det inte kostar speciellt mycket att köpa en magbänk får du förhoppningsvis pengar över som kan användas till andra träningsredskap och maskiner. Kanske vill du även ha en roddmaskin som du kan träna överkropp och vader i, eller varför inte en chinsstång för att jobba på din armstyrka? Det finns många olika träningsredskap och maskiner som kan vara till stor hjälp när du ska börja träna och som ger allsidig träning utan att vara speciellt dyr. Kom ihåg att de dyraste maskinerna inte alltid är nödvändiga att ha hemma. Dem kan du använda när du befinner dig på gymmet och istället välja enklare utrustning som tar mindre plats för hemmaträning.

Varför situps

Du har säkert gjort en hel del situps i dina dagar. Redan på skolidrotten vande sig de flesta vid att göra situps och armhävningar så det här är en övning som de flesta är bekanta med och verkligen behärskar. Frågan som kanske dyker upp är dock varför man egentligen ska göra situps? Vad är det som är så bra med just den här övningen? Svaret är att det är en övning som stärker magmusklerna på ett enkelt och effektivt sätt. Det går dessutom att variera övningen så att den tränar olika delar av magen, vilket kan vara en fördel. Naturligtvis är det inte någon bra idé att enbart göra situps och inte utföra någon annan form av träning, men det är utan tvekan ett bra inslag i varje träningsprogram.

Situps är enkla att utföra, det krävs inte mycket tid för att göra några stycken och den som är ihärdig och gör situps varje dag brukar snabbt märka att resultaten börjar komma. Det märks inte minst genom att du orkar göra fler situps från gång till gång vilket naturligtvis är en behaglig känsla.

Andra övningar som är bra att kombinera med situps

När du har skaffat en situpsbänk och kommit igång med dina situps varje dag, kanske du även vill hitta andra övningar att göra som kan göra din träning mer komplett för hela kroppen. Det behöver inte handla om övningar som kräver redskap och maskiner, det kan vara att stå i plankan en viss tid med ett visst antal repetitioner, göra ett visst antal armhävningar och köra 90 grader en viss tid, ett visst antal gånger. Övningarna som kan göras med enbart kroppsvikten som redskap är många och det går att hitta hur många varianter och övningar som helst enbart genom att läsa en träningstidning eller söka på webben. Tänk dock på att inte överanstränga dig genom att träna för intensivt. Det brukar sägas att lagom är bäst, vilket inte alltid är fallet, men just när det gäller träning bör du se till att utmana dig själv men utan att ta ut dig i överkant. Att undvika skador är viktigt, annars är risken stor att du anstränger någon muskelgrupp för hårt vilket kan leda till att långvarig vila blir nödvändigt. Det är naturligtvis något du vill undvika och därför bör du alltid känna in din kropp och vad den orkar.

Om du känner att du vill komma igång med din träning omedelbart kan du börja med att köpa en bra situpsbänk och kanske även några gummiband och en träningsboll. Med hjälp av dessa redskap finns det mängder av övningar du kan utföra och du kommer snabbt igång med träningen. Du kan även börja med promenader och så småningom utöka promenaderna till joggingturer. När sommaren kommer kanske du även vill simma, vilket är perfekt både ur träningssyfte och för att ge svalka. Det finns som du märker hur mycket träning som helst som går att utföra utan gymkort och utan dyra träningsavgifter. Om du vill kan du komma igång redan idag och skapa ett mer hälsosamt liv som kommer hjälpa dig att må bättre och bli starkare.