Promenadband

Handla Promenadband på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Promenadband billigt online.

Träningstrenden växer sig allt större. Allt fler kommer underfund med hur viktigt det är att motionera och leva så hälsosamt som möjligt. I den bästa av världar skulle naturligtvis alla ha tid och råd att besöka ett gym flera gånger i veckan för att få tillgång till den bästa utrustningen och utbildade tränare, men verkligheten ser ut på ett annat sätt. Väldigt många lever i en verklighet där arbete, studier och vardagssysslor tar upp större delen av den vakna tiden. Att hinna pressa in ett gympass i det redan späckade schemat är för många så gott som omöjligt. Just därför är det viktigt att möjliggöra träning på hemmaplan, träning som kan utföras när tillfälle ges. Något som verkligen kan underlätta är tillgång till bra träningsmaskiner och redskap och ett promenadband är en bra start.

 

Löpband Stream TM 20

Löpband Stream TM 20
8 990 kr

Löpband Power 995i

Löpband Power 995i
9 990 kr

Löpband TM 100

Löpband TM 100
7 990 kr

Löpband Performance 410i

Löpband Performance 410i
9 999 kr
 

Varför ett promenadband?

Vad är då anledningen till att ett promenadband är en bra start? För det första ger det möjlighet till regelbunden träning oavsett väder och kan därför med fördel kombineras med vanliga snabba promenader. När vädret tillåter kan man ge sig ut på en power walk medan regniga dagar spenderas inomhus på promenadbandet. Det gör att man slipper ta uppehåll i träningen på grund av väder och vind.

En annan anledning är att ett promenadband kan användas vid uppvärmning inför annan träning. Om man till exempel planerar att ge sig ut på en löprunda eller ska ägna sig åt annan högintensiv träning är det en klar fördel att värma upp rejält innan för att undvika skador och då kommer ett promenadband väl till pass.
Träna med ett promenadband

Ett tredje skäl till att ett promenadband är ett bra val är att det finns modeller som går att fälla ihop, vilket gör att de enkelt går att ställa undan och förvara även när det inte används. Det kanske inte framstår som det viktigaste skälet till att välja just ett promenadband framför andra träningsmaskiner men för den som bor trångt är det faktiskt en mycket viktig faktor.

Kostnad för ett promenadband

Att det är bra att ha ett promenadband är uppenbart men vad kostar det då att köpa ett sådant? Svaret är att det finns promenadband i många olika prisklasser. De billigaste går att köpa för cirka 1500 kronor medan andra promenadband kostar runt 10 000 kronor eller mer. I prisklassen där emellan finns också en rad olika modeller att välja på. Kort sagt finns det såväl budgetvarianter som riktigt påkostade modeller och det gör att de allra flesta har möjlighet att hitta ett band som passar både prismässigt och utrymmesmässigt. Viktigt att nämna är också att ett promenadband inte hör till de dyraste träningsmaskinerna, vilket gör att det kan finnas utrymme i ekonomin för att köpa in både ett sådant och någon annan träningsmaskin om man så önskar.

Vad behöver man mer än ett promenadband?

Nästa fråga blir då vad man behöver mer än ett promenadband för att åstadkomma så bra förutsättningar för en allsidig träning som möjligt. Det beror naturligtvis på vilken budget och vilken yta man har att disponera men det är bra att fundera över vilka redskap och maskiner som tillsammans ger en bra helhetsträning för hela kroppen. Det är också viktigt att komma ihåg att man bör lägga upp ett träningsprogram som inkluderar både styrka och kondition.

För den som vill hålla sig till en relativt stram budget och dessutom föredrar att satsa på redskap som kräver ytterst lite förvaringsutrymme kan gummiband, träningsboll och yogamatta vara en bra start. Vidare är det ett plus att införskaffa hopprep och några kettlebells eller hantlar. Att utrusta träningsrummet med en chinsstång kan också vara en bra idé. Den behöver naturligtvis inte placeras i ett specifikt träningsrum och det inte finns något sådant i hemmet. Det går precis lika bra att ha den i sovrummet eller hobbyrummet beroende på vart det finns plats.

Om man vill ha någon mer träningsmaskin utöver promenadbandet kan det vara klokt att fundera på vilken typ av träning man helst vill ägna sig åt och vilka muskelgrupper man vill fokusera på. Roddmaskinen är ett exempel på en bra maskin som ger bra helhetsträning. Den hjälper till att stärka axlar och rygg men är även bra för träning av lår och vader. Vidare förbränner man gott om kalorier med hjälp av en roddmaskin.

En motionscykel kan också vara bra att ha. Alla som någon gång har testat spinning vet att det är väldigt bra konditionsträning, samtidigt som det också ger bra träning för benen. Hjärta och lungor får jobba på hårt medan slitaget på lederna är litet. Det går också att ställa in det motstånd som är lämpligt för stunden.

Naturligtvis finns det också en rad andra träningsmaskiner att välja på för den som vill bygga upp ett bra hemmagym. Det bästa sättet är att titta på vilka redskap och maskiner som finns, se över vilka muskelgrupper de olika maskinerna fokuserar på och försöka sätta samman en så bra samling maskiner som möjligt.

Välj ett promenadband som passar

Innan man köper ett promenadband är det bra att ta med i beräkningen att funktion och kvalitet kan skilja en hel del mellan olika modeller. Det kan vara en bra idé att läsa recensioner om de olika modeller som finns på marknaden. Ofta kan genomförda test vara till stor hjälp då dessa visar hur bra olika promenadband uppfyller olika krav. Det kan också vara bra att se över vilka tillbehör som medföljer eller åtminstone går att komplettera med. Finns det till exempel en träningsdator? Hur många olika program finns det på maskinen? Går det att koppla till en pulsklocka? Det finns många frågor att ställa och för att finna svaren är det bra att ta reda på så mycket som möjligt om de olika modeller som finns i den prisklass man fokuserar på. Även om priset ligger på ungefär samma nivå kan det skilja en hel del när det kommer till funktion. Ett promenadband kan till exempel vara mer robust och hållbart medan ett annat kanske kommer med fler tillbehör. Att jämföra olika alternativ är därför av stor vikt.