Meny Stäng

Platser du inte får missa i Toscana

Toscana

Toscana är en av Italiens regioner och enligt många är det en favorit för många turister. Det finns mycket att se och göra i Toscana, både om du reser själv eller med din partner. Regionen bjuder på allt från vackra vingårdar till pittoreska städer. Med så många saker att se samt göra kan det dock vara svårt att välja vilka platser du ska besöka, speciellt om du endast kommer befinna dig i området under en viss tid. Därför har vi här satt ihop ett antal saker som du inte får missa när du besöker den vackra Italienska regionen.

Staden Pisa

Ett väldigt populärt resmål inom Toscana är staden Pisa. Där finner du bland annat det välkända lutande tornet. Trots att det är väldigt vanligt att folk besöker tornet och tar en bild framför det, är det något du inte bör missa. Förutom det lutande tornet har Pisa dessutom en hel del andra saker att bjuda på. Besöker du Pisa har du möjlighet att både besöka fantastiska museum, se flera historiska byggnader, shoppa och äta utsökt glass. Kort sagt är det en vacker stad som bjuder på lite allt möjligt och är därför en bra plats att besöka ifall du reser till Toscana.

Elba

Besöker du Toscana med målet att få sola och bada finns det en liten ö utanför regionen, Elba. Denna ö anses bjuda på en av de vackraste stränderna i Italien med kristallklart vatten och höga klippor. Vattnet vid stranden Spiaggia di Sansone är långgrunt vilket är ett stort plus, speciellt om du ska besöka Toscana med familjen. Det är även bra för alla som är intresserade av att snorkla.


Vingård i Toscana

Val d’Orcia

Älskar du natur och/eller fotografi får du inte missa Val d’Orcia. Det är ett kulturområde som ligger i Siena och här kan du uppleva ett alldeles fantastiskt landskap. Det sägs att området är ett av Italiens allra vackraste. Det finns böljande kullar, cypresser, lantgårdar, gamla stenhus och mycket mer. Val d’Orcia är dessutom ett område som ofta används på vykort i Italien.

San Gimignano

Ett besök till San Gimignano är ett sista måste ifall du besöker Toscana regionen. Staden bjuder på gamla kvarter som är ett måste om du gillar att se mer historiska områden. San Gimignano är dessutom väldigt välbevarad vilket gör att det kommer kännas som att du åkt tillbaka i tiden. Ett tips om du bestämmer dig för att besöka staden är att inte göra det under högsäsongen. Staden besöks nämligen av många turister och för att verkligen få uppleva staden i lugn och ro är det bäst att besöka den under lågsäsongerna. Det kan även vara smart att åka rätt tidigt på morgonen för att undvika folkmassorna.