Hem » Gåband
 

Gåband

Handla Gåband på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Gåband billigt online.

Tycker du om att ta promenader? Har du kommit på att det är ett både avkopplande och enkelt sätt att hålla igång kroppen och få vardagsmotion? Du har helt rätt. Snabba promenader i olika typer av terräng är ett perfekt sätt att få in bra motion i vardagen. Varvat med annan träning är det ett perfekt sätt att hålla igång. Problemet är bara att det är lätt att tappa motivationen och energin under regniga och kalla perioder. När det är vår och sommar och temperaturerna är relativt höga är det vanligtvis inga problem att hålla rutinen att ta en promenad dagligen, men när hösten och vintern kommer med regn, snö och kyla kan det vara svårt att hålla i och verkligen se till att promenaderna blir av. Då kan ett gåband vara ypperligt att ha. Med ett sådant till hands behöver du aldrig strunta i promenaden på grund av vädret. Bekymrar du dig för utrymmet så kan du välja ett gåband som går att fälla ihop och ställa undan när du inte använder det.

 

Löpband Performance 410i

Löpband Performance 410i
9 999 kr

Löpband Power 995i

Löpband Power 995i
9 990 kr

Löpband Stream TM 20

Löpband Stream TM 20
8 990 kr

Löpband TM 100

Löpband TM 100
7 990 kr
 

Många olika modeller

Du kanske har sett något gåband och har fått uppfattningen att de är både stora och dyra men så är inte alltid fallet. Det finns mängder av modeller att välja på och du kan hitta något som passar dig och ditt hem utan några större problem. Oavsett om du planerar att gå till en butik för att köpa ett gåband eller om du har tänkt beställa det på webben så finns det några saker som du bör ta med i beräkningarna. Dels behöver du fundera över hur mycket pengar du vill och kan lägga på inköpet. Det finns som sagt både billiga och dyra gåband och dessutom ett flertal modeller i en prisklass där emellan. Vidare behöver du fundera över hur ditt hem ser ut. Hur mycket plats har du? Har du plats för en träningsmaskin som är relativt stor och står framme hela tiden eller behöver bandet vara möjligt att fälla ihop och gömma undan när du inte tränar? Om du behöver kunna ställa undan bandet behöver det dels vara möjligt att fälla ihop men vikten måste också vara tillräckligt låg för att gåbandet enkelt ska kunna flyttas undan av en ensam person.

Gåband

Utöver storlek och pris finns det naturligtvis andra betydande skillnader på olika gåband. Dels kan prestandan skilja mellan olika modeller. Om du både vill kunna promenera och även jogga på ditt gåband behöver du se till att välja en modell som gör det möjligt att röra dig i hastigheter på minst 10 km/h. Att hitta ett gåband med den prestandan är inga problem. Utöver prestandan bör du även titta på displayen som medföljer. För det första är det viktigt att se till att en sådan display verkligen medföljer då den underlättar betydligt när du ska hålla koll på din träning och dina framsteg. Vad displayen visar kan variera men det är naturligtvis en fördel om du kan hålla koll på distans, förbrukade kalorier, hastighet och tid. Vissa träningsdatorer erbjuder även andra möjligheter.

Gåband, inte bara för den vana motionären

Det är viktigt att tänka på att ett gåband inte bara är en träningsmaskin för den erfarne motionären. Det är ett redskap som kan hjälpa dig att hitta ett bra sätt att röra dig i vardagen (Källa: www.gaband.se). Även om du inte tränar på annat sätt kan ett gåband hjälpa dig att hålla igång och komma i bättre form. I många yrken blir det väldigt mycket stillasittande och det är inte positivt för kroppen på längre sikt. Kroppen och dess muskler och organ behöver motion och rörelse och även om det är svårt att få tid över till träning är det viktigt att hitta något sätt att sätta kroppen i rörelse.

Om du har ett gåband kan du träna när du får en liten stund över. Det behöver inte vara några långa stunder. Om du har en kvart över tre-fyra gånger per dag, så ta tillfället i akt och ställ dig på bandet och promenera eller jogga i den takt du förmår. Om du istället kan avvara en timme på kvällen eller morgonen, så utnyttja den timmen och se till att motionera så mycket du kan. Den motion du får in i vardagen med hjälp av gåbandet kommer att göra stor skillnad för ditt mående om du ser till att göra det till en regelbunden rutin.

Vilka hälsomässiga fördelar kan då träning ge? Det finns en hel del fördelar med regelbunden motion. Dels kan du räkna med mindre värk och smärta i rygg och axlar, vilket annars är vanliga biverkningar av för mycket stillasittande. En annan fördel är att din hjärt- och lungkapacitet kommer att öka märkbart efter ett tag, vilket är till stor nytta för dig både när du tränar men även i vardagen. Du kommer att känna att du orkar mer och att vardagliga sysslor blir mindre tunga och jobbiga att utföra. En annan intressant fördel är att även skrivbordssysslor och andra arbetssysslor kommer kännas enklare att hantera på grund av att du får enklare att koppla av och frigöra dig från stress när du tränar regelbundet.

Att börja motionera

Att börja motionera är med andra ord en mycket klok idé och något som kommer att hjälpa dig både hälsomässigt och samband med jobb eller studier. Du kommer troligen att uppleva att det blir lättare att fokusera på dina uppgifter efter ett träningspass och du kommer inte längre uppleva lika stora koncentrationssvårigheter, vilket är vanligt förekommande när man sitter stilla stor del av dagen och arbetar mycket framför datorn. Med hjälp av ett gåband kan du alltså få fart på hjärta, lungor, muskler och kaloriförbrukning och samtidigt öka din egen prestanda när det kommer till arbete och studier. Det är tydligt att du har mycket att vinna på att komma igång med träningen, och ett gåband är helt rätt sätt att börja. Du behöver visserligen göra ett inköp, men det är ett relativt billigt inköp som kommer att ge nytta och glädje under lång tid framöver och med tanke på att det är din hälsa du investerar i, kan man definitivt säga att det är väl spenderade pengar.