Fotbollsmål

Handla Fotbollsmål på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Fotbollsmål billigt online.

De allra flesta har nog någon gång upplevt nöjet man kan få med hjälp av en fotboll. Att spela, skjuta på mål, lägga straffar och ha allmänt roligt är något som uppskattas av både barn och vuxna världen över. Om man dessutom har tillgång till ett fotbollsmål ökar nöjet ytterligare. Med ett fotbollsmål, eller två, går det att dela upp kompisgänget i två lag, spela match och lägga straffar.

 

Utility weight

Utility weight
990 kr

Fotbollsmål

Fotbollsmål
999 kr

JumpMaster fotbollsmål Passar 3,0m

JumpMaster fotbollsmål Passar 3,0m
399 kr

JumpMaster fotbollsmål Passar 3,65m

JumpMaster fotbollsmål Passar 3,65m
449 kr

JumpMaster fotbollsmål Passar 4,3m

JumpMaster fotbollsmål Passar 4,3m
499 kr
 

Storlek på fotbollsmål

De fotbollsmål som man ser på en A-lagsmatch för vuxna eller äldre ungdomar är väldigt stora och de flesta har inte plats för ett eller två sådana i sin trädgård. Det fina är att det finns olika storlekar på mål, vilket gör att man kan köpa ett mål som är mer lämpligt för den yta man har att förfoga över. Hur stort målet behöver vara beror också på vem eller vilka som ska använda det. Ett litet barn som är 3-4 år behöver oftast inte ett speciellt stort mål, medan ett barn på 10-12 år förmodligen vill ha ett större mål att skjuta på.

Fotbollsmål

Om barnen är små kan det vara en fördel att satsa på de små målen som vanligtvis finns att köpa i leksaksbutikerna, och när barnen växer kan det vara lämpligt att istället leta bland utbudet av fotbollsmål i sportbutikerna och köpa ett större mål som tål hårdare skott. Det är viktigt att tänka på att äldre barn och ungdomar skjuter ganska hårt, vilket ställer högre krav på att målet ska vara robust och att nätet ska vara av tåligt material så att det inte går hål i nätet i första taget.

Det finns relativt små fotbollsmål att köpa med måtten 120 x 80 x 60, men det finns också betydligt större mål med måtten 210 x 150 cm. Givetvis finns även både mindre och större mål. Barnens ålder, vilka krav de har och hur hårt de skjuter är bidragande faktorer när det kommer till vilket mål man bör välja, men även ytan där målet ska placeras. Bor man i en villa med relativt stor trädgård kan man kanske satsa på lite större mål, medan man kanske måste överväga att hålla till godo med ett lite mindre mål om man bor i exempelvis radhus eller lägenhet med enbart en liten gräsplätt att förfoga över. Även priset påverkas naturligtvis av storleken på målet. Mindre mål är vanligtvis billigare medan de största målen kostar betydligt mer. Exakta priser beror dock på vilken butik man väljer att köpa målen från.

Intressanta tillbehör till fotbollsmål

När ordet fotbollsmål nämns tänker nog de flesta på ett mål där man kan öva skott och spela en match mot kompisar eller familjemedlemmar. Vad många inte tänker på är att det även finns en del spännande tillbehör som kan göra användningen av fotbollsmålet både roligare och mer givande ur utvecklingssynpunkt. Om man bara vill ha ett eller två fotbollsmål för att kunna spela en fotbollsmatch mot kompisarna några gånger på sommaren så kanske det inte är aktuellt att köpa till några tillbehör, men om man däremot är intresserad av att kunna träna skott och precision och vill använda fotbollsmålet för att utvecklas inom fotboll så kan det vara aktuellt att kika på vilka tillbehör som finns och hur de kan användas.

En måltavla kan vara riktigt rolig att ha. Den fästs på fotbollsmålet och den används istället för en målvakt. I måltavlan finns ett flertal hål som är lite större än en fotboll. Det gäller att pricka ett av hålen för att få in bollen i mål, och det här är ett perfekt tillbehör för alla som vill öva på precisionen i skotten. Att träna straffar med en måltavla är vanligtvis svårare än att träna med en målvakt eftersom det verkligen gäller att sikta exakt rätt för att lyckas göra mål. En rebounder är ett annat riktigt bra tillbehör. När man skjuter mot målen kommer bollen tillbaka, vilket gör att man kan träna på bollmottagning, nedtagning och om man vill även cykelsparkar och liknande konster. Just bollmottagning och nedtagning är något som man har stor nytta av i matchsammanhang och det kan vara riktigt bra att träna på hemma i lugn och ro.

Naturligtvis behöver man också köpa ett antal fotbollar för att kunna träna eller spela matcher. Det kan vara bra att köpa några fler bollar än man tror sig behöva, eftersom det är lätt hänt att bollar skjuts bort, hamnar på ett tak eller långt inne i ett buskage. Med några extra fotbollar behöver man aldrig bli stående och upptäcka att det inte går att spela, eftersom man då helt enkelt kan plocka fram en reservboll från förrådet om den boll man hade tänkt använda har försvunnit.

Kostnad på målet

Vad kostar det då att köpa ett fotbollsmål? Det beror dels på vilken storlek man väljer men även på vilken butik man besöker. På nätet är det lätt att jämföra priser och hitta olika produkter, vilket gör att det kan vara bättre att shoppa online än att besöka en vanlig sportbutik.

Små fotbollsmål går ofta att köpa för några få hundralappar. Vill man däremot ha ett mer robust mål i större storlek, kanske till och med utrustat med måltavla och rebounder, får man räkna med att det kostar cirka 2000 kronor. Om man jämför priser och tar sig tid att utforska utbudet i olika butiker kan det hända att man kan få ner priset något.

En sak som man kan vara säker på är att ett fotbollsmål kommer att bli uppskattat av mottagaren om man har en fotbollsälskande son eller dotter. Vidare håller ett mål vanligtvis länge om man väljer ett mål av hög kvalitet med ett bra nät. Det gäller också att se till att dra åt alla skruvar med jämna mellanrum så att alla delar sitter som de ska. Ett fotbollsmål som flyttas runt och som skjuts på ofta behöver viss tillsyn, men ser man till att hålla efter skruvar och nät så håller det länge och kan vara till glädje i flera år framöver. Det gör att det här är en lämplig present, antingen till födelsedagen eller till skolavslutningen.