Crosstrainer

Handla Crosstrainer på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Crosstrainer billigt online.

Hör du också till den stora skara som går omkring med lite dåligt samvete för att du rör på dig för lite? Som vill börja träna, men som av någon anledning aldrig kommer igång.

 

Skyddsmatta 250x100cm

Skyddsmatta 250x100cm
699 kr

Konditionspaket 1

Konditionspaket 1
57 990 kr

Konditionspaket 2

Konditionspaket 2
67 990 kr

Motionscykel CU800

Motionscykel CU800
12 990 kr

Crosstrainer Premium RC (HÄMTPRIS)

Crosstrainer Premium RC (HÄMTPRIS)
7 490 kr

Crosstrainer FS3.9E

Crosstrainer FS3.9E
7 990 kr

E1 Crosstrainer HÄMTPRIS

E1 Crosstrainer HÄMTPRIS
16 990 kr

Crosstrainer e8.5

Crosstrainer e8.5
60 000 kr

Crosstrainer Stream Journey

Crosstrainer Stream Journey
7 589 kr

Crosstrainer CE900 ENT

Crosstrainer CE900 ENT
68 000 kr

Crosstrainer E35

Crosstrainer E35
16 490 kr

StepCross

StepCross
3 490 kr

Crosstrainer CE900 LED

Crosstrainer CE900 LED
46 000 kr

Crosstrainer CF55

Crosstrainer CF55
12 340 kr

Crosstrainer Stream Vagabond

Crosstrainer Stream Vagabond
9 899 kr

Crosstrainer CE800

Crosstrainer CE800
21 990 kr

Crosstrainer CF57

Crosstrainer CF57
13 290 kr

Crosstrainer M5

Crosstrainer M5
24 990 kr
 

Bättre kondition med en crosstrainerCrosstrainer

Alla vet ju egentligen att det är bra att röra på sig och motionera. Ja att det faktiskt till och med är nödvändigt för att ha hälsan och må bra. Men, det är ju det där med att komma igång. Att ha tid och att helt enkelt få saker och ting gjorda. Det finns hur många ursäkter som helst för att slippa ge sig ut i motionsspåret eller till gymmet. Man har inte tid och man har annat att göra, det är för kallt ute, det regnar eller det är för mörkt. Ja, du vet säkert själv hur mycket som kan komma emellan när det är dags att ta tag i det där med motionen. Detta trots att den tid vi lägger på en promenad, en löptur eller någon annan form av träning, har så stor inverkan på vårt välbefinnande och vår hälsa. Och när du väl har klarat av ett träningspass går det inte att sticka under stol med att det känns både skönt och uppiggande.

Men, det finns ju ett effektivt sätt att få alla de där ursäkterna att komma på skam, och att mer eller mindre lura dig själv in i träning. Om du skaffar ett träningsredskap som gör att du kan träna hemma, inne i ljus och värme och precis när det passar dig, då finns det helt plötsligt inga ursäkter att dra fram. Och om du har ont om tid kan du alltid sticka emellan med några kortare träningspass mellan andra aktiviteter. Bättre med en liten dos aktivitet och motion än ingen alls, eller hur?

Bra motionsredskap

Det finns många bra motionsredskap för hemma bruk, både för den som vill träna hårt och regelbundet och för oss andra som bara vill ha möjlighet att börja ett hälsosammare liv och få motion i vardagen. för dig som vanligtvis bara promenerar finns förstås promenadbandet som är ett bra alternativ vid otjänlig väderlek. Men vill du träna något mer än benen är det bättre att satsa på en crosstrainer. Den är inte svårare att använda än ett promenadband, men ger träning för i stort sett hela kroppen. Crosstrainern har slagit igenom stort på senare år, och ersätter i många hem motionscykeln och promenadbandet. Att detta träningsredskap har blivit så populärt beror på att crosstrainern möjliggör en helt ny typ av träning som faktiskt passar en mycket bred målgrupp. En crosstrainer ger både motions- och styrketräning och här får verkligen hela kroppen arbeta under träningen. Den ger möjlighet till väldigt tuff träning för den som vill ha det. Men, samtidigt ger träningsmaskinen en mjuk träning som är skonsam mot rygg, leder och knän. Tack vare att benrörelserna är elliptiska jämnas belastningen ut över hela rörelsen, vilket gör att crosstrainer-träning är betydligt mer skonsam mot leder och knän än träning på exempelvis ett löpband.

På en crosstrainer tränar du både ben, armar, bröst, mage och axlar och man brukar jämföra träningen med längdskidåkning. Det ger en allsidig träning som bygger upp alla dessa muskler. Dessutom är det en träningsform som förbränner extra många kalorier vilket förstås uppskattas av alla som behöver, eller vill, gå ner i vikt. Du bestämmer också helt och håller över din tränings intensitet eftersom du kan reglera både tempo och motstånd efter dina egna önskemål.

Crosstrainer tränar ben,armar, bröst, mage och axlar.

Du kan träna i lugnt tempo, med lågt motstånd till att börja med och öka både takt och motstånd efter hand. Men, du kan förstås också variera dina träningspass med olika tempo och olika motstånd. Då får du en form av intervallträning som både bygger upp din kondition och din styrka.

Det finns olika modeller och varianter av crosstrainers och för den som inte är så van vid denna träningsform kan det vara svårt att veta vilken träningsmaskin man ska köpa. Det finns tre grundläggande frågor man kan ställa sig, och vars svar avgör vilken typ av crosstrainer man bör köpa:
  • Hur ofta och hur regelbundet kommer du att använda crosstrainern?
  • Vilka krav har du på kvalitet och funktioner?
  • Hur mycket är du beredd att betala för en crosstrainer?

Olika prisklasser

Crosstrainers finns i olika prisklasser, och priserna ligger i ett brett spektrum från cirka 1500 kr till 20 000 kr. det finns förstås stora skillnader mellan de olika träningsmaskinerna och det handlar om skillnader i både byggkvalitet, design och funktion. Men även crosstrainerns märke kan ha stor betydelse för prislappen, medan märket inte har lika stor betydelse för alla användare. En crosstrainer i de nedre prisklasserna är förstås avsedd för en helt annan kundgrupp än en maskin för 20 000 kr, som kan räknas som en proffsmaskin avsedd för den som tränar hårt och ofta och som har användning för alla tänkbara funktioner och finesser.

Många som ska köpa sin första träningsmaskin för att komma igång med träningen hemma funderar på om man ska välja ett promenad/löpband eller en crosstrainer. Och valet avgörs förstås av vilken typ av träning du vill ha. men, det kan också vara bra att fundera på hur din kropp påverkas av din träning. Om du kan ta längre promenader utan att du får ont i lederna fungerar ett promenadband, och det ger dig ungefär samma träning som när du promenerar utomhus. Men, om du har problem med lederna är det oftast bättre att skaffa en crosstrainer eftersom den ger en skonsammare träning. Att träningen är skonsam för lederna beror, som sagt, på de elliptiska rörelserna, men också på att dina fötter hela tiden har kontakt med fotplattorna. Det gör att du slipper den stötvisa belastningen som ett promenadband ger. Dessutom ger ju crosstrainern också en mer allsidig träning och betydligt fler muskelgrupper är omfattas av träningen. Med en crosstrainer kan du träna hela kroppen i en enda övning, och du slipper lägga i styrkepass eller annan träning som du behöver göra om du bara promenerar.