Cable cross

Handla Cable cross på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Cable cross billigt online.

Som du säker redan är medveten om, finns det en mängd olika träningsmaskiner och redskap som du kan ha nytta av när du vill komma i bättre form. Många av dem är kända av allmänheten, och dit hör bland annat spinningcykeln, roddmaskinen och crosstrainern. Det finns dock även andra maskiner som kanske inte är lika kända för nybörjaren men som kan vara till oerhört stor nytta. Ett sådant exempel är en cable cross, eller kryssdrag som den också kallas. Den används för styrketräning och finns på så gott som alla gym. Med hjälp av en sådan går det att utföra övningar som används för att träna upp styrkan i ett flertal stora muskelgrupper.

 

Freemotion Gen 2 Dual Cable Cross F624

Freemotion Gen 2 Dual Cable Cross F624
75 000 kr

Cable Cross X12

Cable Cross X12
23 400 kr

CABLE CROSS OVER

CABLE CROSS OVER
39 990 kr

Cable Cross

Cable Cross
9 290 kr

Freestyle Tower E360B

Freestyle Tower E360B
129 900 kr

Freestyle Tower E360G

Freestyle Tower E360G
109 900 kr
 

Övningar att utföra i ett kryssdrag

En cable cross är som sagt väldigt användbar på grund av att man kan träna i stort sett alla stora muskelgrupper med hjälp av denna. Det går att göra en mängd dragövningar, både höga och låga sådana, vilket gör att man snabbt och enkelt kan komma igång och träna både axlar, rygg, ben och armar. Du kan alltid justera draghandtagens position för att de ska passa dig och dina övningar så optimalt som möjligt.

Det finns olika typer av kryssdrag, där en del har fria vikter medan andra saknar detta, så vilka övningar du kan göra beror lite på vilken modell du väljer, eller vilken modell som finns på det gym där du brukar träna.

Om du vill träna bröstmusklerna kan du köra bröstpress i cable cross. Du ställer då in så att kabelfästena är placerade strax över dina axlar i höjd. Du tar tag i båda handtagen och vikten ska läggas på ditt främre ben. När du påbörjar övningen har du armarna i samma höjd som axlarna. Du pressar sedan så att du från bred fattning arbetar tills armarna är sträckta och går ihop.

Om du vill träna triceps så går det också jättebra att göra med hjälp av en cable cross. Det gäller att välja rätt vikt. Du vänder sedan ryggen mot kryssdraget, håller handtaget ovanför ditt huvud, lutar dig lite framåt och drar och sträcker ut armarna tills de är helt utsträckta. Du kör sedan ett flertal repetitioner.

Det finns naturligtvis även många andra övningar för både dessa muskelgrupper som redan nämnts samt helt andra muskelgrupper. Det bästa sättet att använda en cable cross är att kombinera olika övningar i träningsschemat och se till att alla delar av kroppen får sitt. Vidare bör du naturligtvis även träna i andra maskiner och kanske även utanför gymmet. Kör gärna en stund i kryssdraget med olika övningar, och ge dig därefter ut på en löprunda, spela tennis, delta i cirkelträning eller något annat som du tycker är roligt. Huvudsaken är att du hittar glädjen i träningen och ägnar dig åt träning som både är effektiv och i ditt tycke rolig.

Kanske inget för hemmagymmet

Om du bor i en lägenhet eller i ett mindre hus så är förmodligen utrymmet för träningsutrustning begränsat. Visserligen finns det olika modeller när det kommer till cable cross-maskiner, men generellt är detta en träningsmaskin av modell större, och det kan därför vara en god idé att satsa på andra, lite nättare redskap och maskiner i hemmagymmet, och istället passa på att utföra övningar i cable cross när du befinner dig på det gym du annars besöker.

När det gäller hemmagym är det just utrymmet som är det största hindret för många. Många har inte ett rum som kan användas enbart till träning, utan det är vanligt att redskapen istället hamnar i något av sovrummen eller rent av i vardagsrummet. Då är det praktiskt att ha maskiner som kan fällas ihop och ställas undan när träningspasset är slut. Det är heller inget måste att ha träningsmaskiner hemma. Det går alldeles utmärkt att satsa på mindre verktyg som gummiband, yogamatta, hopprep och hantlar för träningen på hemmaplan, och att gå till gymmet när det är dags för en genomkörare på maskinerna.

Så tränar du med hjälp av Cable Cross:

Även priset kan vara ett hinder för den som vill köpa en träningsmaskin och funderar på en cable cross. Detta är nämligen en relativt dyr maskin, även om det givetvis finns maskiner i olika prisklasser även när det gäller denna styrketräningsmaskin. Det finns enklare och mindre modeller för mellan 6000 och 10 000 kronor för den som vill ha en nätt och relativt billig cable cross, men det finns också rejäla, avancerade modeller som kostar över 100 000 kronor. Förmodligen känner du åtminstone inget behov av att köpa någon av de allra dyraste och största modellerna.

Andra maskiner som är bra att ha

En cable cross kan som sagt vara till stor nytta vid styrketräning, men vilka andra maskiner är bra att ha som komplement? En roddmaskin är en riktigt bra maskin för den som vill träna både kondition och styrka. Det samma gäller spinningcykeln som får konditionen att förbättras snabbt och som dessutom ger effektiv träning för exempelvis benen. Ett löpband kan naturligtvis också vara bra att ha, men om vädret tillåter går det precis lika bra att ge sig ut och springa i det fria, vilket dessutom kan vara trevligare då du får frisk luft samtidigt. Naturligtvis finns det även många andra typer av träningsmaskiner som är både bra att ha och riktigt effektiva när de används på rätt sätt. Vilka maskiner du ska satsa på, om du vill bygga upp ett bra hemmagym, beror dels på hur stor plats du har, hur mycket pengar du har tänkt spendera på maskininköpen, samt vilka muskelgrupper du främst vill fokusera på. En cable cross är som sagt en riktigt bra maskin som dessutom är mångsidig och mycket effektiv när den används korrekt, men den tar som sagt även mer plats än många andra maskiner. Om du känner att utrymmet inte är något hinder, och även har råd med en cable cross ur ekonomisk synpunkt, så är det här definitivt en träningsmaskin som du kommer ha stor nytta och glädje av om du vill komma igång riktigt ordentligt med din styrketräning och vill slippa gå till gymmet varje dag, eller åtminstone flera gånger i veckan.