Hem » Boxsäck
 

Boxsäck

Handla Boxsäck på nätet. ✔ Snabba leveranser och stort sortiment. ✔ Passa på att köpa Boxsäck billigt online.

Har du någon gång funderat på att skaffa en boxsäck? Det kan tyckas som ett litet och obetydligt träningsredskap och om du inte sysslar med kampsport kanske du inte alls ser meningen med att ha ett sådant redskap hemma, men faktum är att en boxsäck kan vara riktigt bra att ha, och den tar dessutom minimal plats vilket gör att den får plats även i den lilla lägenheten och enkelt kan plockas undan och förvaras i ett förråd eller garderob när den inte används.

 

Boxsäck Flexi

Boxsäck Flexi
799 kr

Boxsäck Premium 140cm / 47kg

Boxsäck Premium 140cm / 47kg
1 670 kr

Boxsäck Powerstrike Bag

Boxsäck Powerstrike Bag
1 699 kr

Boxsäck Master 100cm

Boxsäck Master 100cm
825 kr

Stående Boxsäck

Stående Boxsäck
2 290 kr

Säck och Päronbollställning

Säck och Päronbollställning
2 900 kr

Boxsäck Hanging Dummy

Boxsäck Hanging Dummy
3 690 kr

Boxsäck Master 120cm

Boxsäck Master 120cm
999 kr

Boxsäck Punch and Kick

Boxsäck Punch and Kick
1 199 kr

Boxsäck Muay Thai Heavy Bag

Boxsäck Muay Thai Heavy Bag
1 999 kr

Boxsäck Hard Hitter

Boxsäck Hard Hitter
1 880 kr

Fjäder till boxsäck

Fjäder till boxsäck
99 kr

Boxsäck Fat Boy

Boxsäck Fat Boy
2 750 kr

Boxsäck Premium 120cm / 40kg

Boxsäck Premium 120cm / 40kg
1 460 kr

Boxsäck Heavy Duty Custom Punchbag

Boxsäck Heavy Duty Custom Punchbag
2 615 kr

Boxsäck Basic Boxing Bag

Boxsäck Basic Boxing Bag
990 kr

Boxsäck Premium 160cm / 55kg

Boxsäck Premium 160cm / 55kg
1 980 kr

Boxsäck Punching Bag

Boxsäck Punching Bag
1 200 kr
 

Fördelar med en boxsäck

Varför är det då en god idé att köpa en boxsäck? Det finns ett flertal fördelar med dessa säckar och en sådan har redan nämnts, nämligen enkelheten när det kommer till placering och förvaring. Detta är dock bara en av många fördelar. En annan fördel är att boxning är en bra form av helhetsträning som dessutom ger snabba resultat, vilket naturligtvis är något som de flesta eftersträvar. Att träna boxning med hjälp av en boxsäck är dessutom ett riktigt bra sätt att bygga upp kroppens muskler och förebygga skador.

Träna med boxsäck

En annan fördel med en boxningssäck är att belastningen på kroppen vid träning är liten. Det bidrar också till att minska risken för skador. Vidare krävs det inte speciellt mycket utrustning för att kunna träna boxning.

Naturligtvis behöver du inte enbart ägna dig åt boxningsträning för att du väljer att skaffa en boxsäck. Du kan se det som ett bra redskap för att komplettera övrig träningsutrustning, för att få till en riktigt bra helhetsträning.

Lågt pris ger ytterligare fördel

När du vill komma igång med träningen och planerar att sätta samman ett bra hemmagym kommer du snabbt upptäcka att det går åt en del pengar. Många maskiner som används för träning kostar relativt mycket, men det går givetvis att sammanställa ett gym för relativt låga belopp också, om man väljer sin utrustning med omsorg. Med hjälp av några få bra och effektiva maskiner och andra mindre redskap kan du komma långt. Fundera på vilka maskiner du helst skulle vilja ha för att få ut så mycket som möjligt av din träning och fyll sedan ut hemmagymmet med andra, mindre redskap, så som en boxsäck, en chinsstång och en pilatesboll så har du en bra grund att stå på när det är dag att ta tag i träningen på allvar.

En boxsäck är som tidigare nämnts ett riktigt bra träningsredskap men det är dessutom ett redskap som är billigt att införskaffa. Det går att köpa ett boxningsset med en boxsäck och handskar bland annat för under 800 kronor vilket gör att du slipper spara länge för att komma igång med din träning. Det finns boxsäckar att få tag på som är både billigare och dyrare men det kan vara bra att veta att det inte behöver vara dyrt att köpa träningsutrustning av den här typen.

Övrig utrustning som behövs

Boxning är en träningsform som inte kräver speciellt mycket utrustning. Du behöver givetvis säcken och du behöver även ett par boxningshandskar. Utöver detta är det bra att ha bekväma träningskläder som du kan röra dig obehindrat i. Boxningslindor kan också vara bra att ha. Så länge du enbart planerar att träna boxning med en boxsäck behöver du inte fundera på tandskydd men om du däremot planerar att sparra mot en partner behöver du även skaffa ett sådant. På det stora hela krävs lite utrustning och den utrustning du ändå behöver är billig att skaffa.

Lär dig mer om boxning

När du väl har kommit igång och tränat med boxsäck kommer du kanske få upp ögonen för vilken bra och rolig träningsform boxning faktiskt är. Kanske funderar du på att lära dig mer och börja på boxningsklass där du får träna med duktiga tränare som kan ge dig en bra start på din träning. Det är definitivt en bra idé och du kommer snart upptäcka att boxning är riktigt roligt att hålla på med, det ger väldigt allsidig och bra träning och du tränar både kondition, smidighet och styrka samtidigt. Det finns få andra träningsformer som ger så bra helhetsträning.

Innan du anmäler dig till boxningsträning kan du naturligtvis ta reda på mer om denna träningsform genom att läsa om sporten på nätet. Det finns mycket information att hitta, både när det gäller sportens historia, olika typer av boxning och hur du kan komma igång. Om du är intresserad av att börja boxas är det dock klokt att anmäla dig till träning så snart som möjligt och på så sätt lära dig mer. Om du fastnar för boxningen finns det också mer tävlingsinriktad träning att delta i och på sikt kan du givetvis börja tävla om du så önskar.

Köp en boxningssäck istället.

Även om du börjar boxas med tränare och sparringpartners kommer du att ha stor nytta av din boxningssäck även i framtiden. Den kan användas för hemmaträning, för att öka styrka, explosivitet och snabbhet, men den kan också användas när du värmer upp inför annan träning. Att löpträna, cykla eller träna på crosstrainer är naturligtvis effektivt och hälsosamt men det kan vara bra att komplettera den typen av träning med exempelvis boxning. En annan bra träningsform är brottning som du också gärna kan försöka dig på vid tillfälle om du vill testa ett nytt sätt att träna. Det är en träningsform som ofta används under sommarperioder för de som tränar ishockey och innebandy, just för att det ger allsidig och bra träning för hela kroppen. Boxning och brottning öppnar dörrar för en helt ny typ av träning och överväg gärna att väva in lite sådan träning i ditt träningsprogram för att uppnå optimala träningsresultat.

En sista fördel med boxsäckar som kan vara bra att väga in i beslutet när du ska köpa ny träningsutrustning är att en boxsäck även kan vara nyttig för din mentala hälsa. Det är allmänt känt att boxning är ett bra sätt att få utlopp för stress och frustration och med en boxsäck kan du enkelt ge dig på ett pass när andan faller på och när du känner att behovet finns. Du behöver inte ha speciellt mycket tid över. En halvtimmes träning kan ge stor effekt.